Arrabiata är en het tomatsås som är en klassiker i det italienska köket. Här kombinerar vi den med svamptortellini och knaperstekt bacon till en god och lättlagad middag som är färdig på nolltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
1 st
Röd chili
140 g
Bacon, tärnad
1 portionspåse
Basilika
1 st
Schalottenlök
1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till sås
1 tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
1 dl
Sparat pastavatten
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka schalottenlök och finhacka eller pressa vitlök.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik och håll varm.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek schalottenlök, chili och vitlök i 1–2 min, eller tills mjuka.
Tillsätt krossade tomater, socker, salt, smör och en generös nypa peppar och sjud i 3–4 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Grovhacka basilika.
Tillsätt sparat pastavatten till tomatsåsen och sjud i 2–3 min.
Vänd ner tortelloni och hälften av den hackade basilikan i såsen precis innan servering.
Lägg upp tortelloni i djupa tallrikar och toppa med bacon.
Garnera med resterande persilja.