Färsk tortelloni är en perfekt bas i snabba vardagsmiddagar. Den är färdig på ett kick och både fyllningen och tillbehören kan varieras. I kvällens recept använder vi svamptortelloni och serverar dessa små ljuvliga pastaknyten i en krämig och smakrik crème fraiche-sås med spenat, lök, vitlök, portobello och rökt paprikapulver.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 g
Rökt paprikapulver
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Portabello
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Lök
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½ burk
Tomatpuré
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka svamp.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp och lök i 4–6 min, tills mjuka och gyllene. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Tillsätt vitlök, sojasås [1/2 paket, 2P], tomatpuré [1/2 burk, 2P] och rökt paprikapulver till stekpannan med svamp. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och tillsätt crème fraiche och sparat pastavatten. Sjud i 1–2 min, tills såsen har tjocknat något.
Rör ner pasta och spenat i såsen precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.
Lägg upp tortelloni och sås i skålar.