Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar tortelloni med krämig svampsås med schalottenlök, vitlök, grädde, spenat och ost. Vi toppar med rostad blomkål, valnötter och salvia, och serverar den med rucola med vinaigrette och riven ost!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
275
Blomkål
20
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1
Salvia
200
Champinjoner
1
Schalottenlök
2
Vitlöksklyfta
½
Citron
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2
Vitlöksflörter
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
300
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
40
Rucola
1
Olivolja (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
½
Socker (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på till 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene och mjuk. Tillsätt valnötter till plåten när det återstår 3 min av blomkålens tillagningstid.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skär svamp i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök. Plocka salviablad. Halvera citron. Skölj spenat och rucola separat. TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs salvia försiktigt tills den är krispig men inte bränd, 1 min på varje sida. Lägg över salvia till en tallrik med hushållspapper. Tillsätt en skvätt olivolja till stekpannan vid behov. Stek svamp i 3-4 min, eller tills gyllene och brynt. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt schalottenlök och vitlök och stek tills genomskinlig, 1-2 min.
Vispa ihop citronjuice [1/2 msk | 1 msk] [1/2 st, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan. Sänk till låg värme när svampen är färdigstekt. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P], hälften av osten, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar till stekpannan. Sjud tills såsen har tjocknat något, 1-2 min.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka tills ‘al dente’, 1-2 min. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl], och häll av resten. Rör i pastavatten [2 msk | 4 msk] och pasta i stekpannan med svampsås. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Rör i spenat tills mjuknat, och ta sen stekpannan av värme.
Lägg upp tortelloni i skålar. Toppa med rostad blomkål, och valnötter som du krossar i handen innan. Garnera med krispiga salviablad. Servera med rucola toppad med citronvinaigrette och resterande ost.