Tortelloni i krämig svampsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni i krämig svampsås

Tortelloni i krämig svampsås

med rostad blomkål och krispig salvia

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar tortelloni med krämig svampsås med schalottenlök, vitlök, grädde, spenat och ost. Vi toppar med rostad blomkål, valnötter och salvia, och serverar den med rucola med vinaigrette och riven ost!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

275

Blomkål

20

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1

Salvia

200

Champinjoner

1

Schalottenlök

2

Vitlöksklyfta

½

Citron

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2

Vitlöksflörter

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

40

Rucola

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

½

Socker (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)780 kcal
Energi (kJ)3263 kJ
Fett39.7 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater70.03 g
varav socker14.7 g
Protein28.15 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på till 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene och mjuk. Tillsätt valnötter till plåten när det återstår 3 min av blomkålens tillagningstid.

Förbered råvaror
2

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skär svamp i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka schalottenlök. Plocka salviablad. Halvera citron. Skölj spenat och rucola separat. TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs salvia försiktigt tills den är krispig men inte bränd, 1 min på varje sida. Lägg över salvia till en tallrik med hushållspapper. Tillsätt en skvätt olivolja till stekpannan vid behov. Stek svamp i 3-4 min, eller tills gyllene och brynt. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt schalottenlök och vitlök och stek tills genomskinlig, 1-2 min.

 

Koka svampsås
4

Vispa ihop citronjuice [1/2 msk | 1 msk] [1/2 st, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan. Sänk till låg värme när svampen är färdigstekt. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P], hälften av osten, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar till stekpannan. Sjud tills såsen har tjocknat något, 1-2 min.

 

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka tills ‘al dente’, 1-2 min. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl], och häll av resten. Rör i pastavatten [2 msk | 4 msk] och pasta i stekpannan med svampsås. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Rör i spenat tills mjuknat, och ta sen stekpannan av värme.

Servera
6

Lägg upp tortelloni i skålar. Toppa med rostad blomkål, och valnötter som du krossar i handen innan. Garnera med krispiga salviablad. Servera med rucola toppad med citronvinaigrette och resterande ost.