Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar tortelloni med krämig svampsås med schalottenlök, vitlök, grädde, spenat och ost. Vi toppar med rostad blomkål och valnötter, och serverar vår pasta med rucola med citronvinaigrette och riven ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
275
Blomkål
20
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1
Salvia
200
Champinjoner
1
Schalottenlök
2
Vitlöksklyfta
½
Citron
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Vitlöksflörter
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
300
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
2
Olivolja (steg 3)
½
Socker (steg 3)
¼
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär blomkål [½ st, 2P] i 1 cm buketter och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills mjuka.
Placera valnötter på plåten när det återstår 3 min av blomkålens tillagningstid.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär svamp i tunna skivor.
Finhacka schalottenlök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka salviablad.
Halvera citron [½ st, 2P].
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3-4 min, tills brynta och gyllene. Krydda med en nypa salt och peppar.
Under tiden, vispa ihop citronsaft [1/2 msk | 1 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
När svamp är färdigstekt, tillsätt schalottenlök, vitlök och salvia. Stek i 1-2 min, tills väldoftande.
Sänk till låg värme och rör i matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, hälften av osten, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Sjud tills såsen har tjocknat något, 1-2 min.
Under tiden, tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills ‘al dente’.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och rör ner pasta, pastavatten [2 msk | 4 msk] och hälften av spenaten i stekpannan med sås. Ta av från värme.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. - Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med blomkål, och valnötter som du krossar med händerna.
Servera med resterande spenat i en skål, toppad med citronvinaigrette och resterande ost.