Snabba och enkla pastarätter är räddaren i nöden på stressiga vardagskvällar. I kvällens recept använder vi färsk svamptortelloni, som är klar på bara ett par minuter. Vi rör ner pastan i en krämig tomatsås med lök, vitlök, körsbärstomater, spenat och härliga örtkryddor och toppar med färsk oregano. Middag på en kvart!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
1 burk
Tomatpuré
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ g
Chiliflakes
1 portionspåse
Oregano
125 g
Körsbärstomater
60 g
Spenat
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär rödlök i tunna skivor.
Halvera körsbärstomater.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka oreganoblad.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 2–3 min, tills mjuk. Tillsätt tomatpuré, vitlök och Vitlöksflörter och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
Rör ner matlagningsgrädde, körsbärstomater, grönsaksbuljong, chiliflakes [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Rör ner pasta, sparat pastavatten och spenat i sås precis innan servering.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp tortelloni i skålar och toppa med oreganoblad.
Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.