Kvällens middag blir en lättlagad och värmande soppa med italienska smaker. Fläskfärs och cannelinibönor möter tomat och spenat och får smak av härliga örtkryddor. Vi serverar soppan med riven ost och varmt vitlöksbröd.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskfärs
1 paket
Cannelinibönor
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Spenat
1 st
Tomat
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Medelhavets Pärla
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Smör till bröd
3.5 dl
Vatten till soppa
1 msk
Smör till soppa
½ tsk
Salt till soppa
½ tsk
Socker till soppa
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Häll av cannelinibönor.
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt blandfärs och lök och stek i 3–4 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, halvera baguette på längden.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka tomat.
Blanda smör och vitlök i en liten skål.
Bre baguettehalvor med vitlökssmör. Placera dem direkt på ugnsgallret och rosta i 7–8 min.
Skölj spenat.
Tillsätt Medelhavets Pärla till pannan med färs och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt tomat, cannelinibönor, kycklingbuljong, vatten, smör, salt, socker och en nypa peppar. Koka upp och sjud på medelvärme i 3–4 min.
Tillsätt spenat till den färdiga soppan och rör om tills den har mjuknat.
Häll upp soppa i skålar och toppa med riven ost.
Servera med vitlöksbröd.