Turkiskinspirerade vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Turkiskinspirerade vegostrimlor

Turkiskinspirerade vegostrimlor

2 portioner | med vegansk kebab och yoghurtdressing

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Shawarma är en take away-favorit, men med vårt recept går det nästan lika snabbt att laga därhemma. Vi värmer tortillabröd och fyller dem med stekt vegokebab som vi smaksätter med vår egen kryddblandning Panamat, färsk spenat, rödlök och svalkande yoghurt.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Soja
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

60 g

Spenat

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2017 kJ
Energi (kcal)482 kcal
Fett22 g
varav mättat52.9 g
Kolhydrater42.9 g
varav socker3.9 g
Protein25.2 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Värm tortillas
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

TIPS: Våra tortillas kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att värma dem.

Stek vegokebab
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab med Panamat och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Skölj spenat.

Servera
4

Toppa tortillas med vegokebab, spenat, rödlök och yoghurt.

Krydda med en nypa salt och peppar, vik in ändarna och rulla ihop till burritos.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image