.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Körsbärstomater
100
Spenat
4
Kycklingbuljong
15
Balsamvinäger
Strimlad kycklinglårfilé
20
Finriven ost
150
Risottoris
1
Lök
1
Citron
3
Vitlöksklyfta
1
Basilika
1.33
Smör
2
Socker
5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Finhacka vitlök och lök. Riv parmesan. Finriv citronens yttre skal så det är tillräckligt till 1-2 nypor. Skär citronen in klyftor. Plocka av och skiva basilikablad tunt (spara några blad till servering).
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek lök och kycklingstrimlorna i 2-3 min. Lägg i vitlök, citronzest och risottoris. Stek tills doftande, ca 1 min. Häll i vatten* (se mängd i ingredienslistan), salt* och kycklingbuljong. Koka upp, och fortsätt sedan koka under omrörning i 2 min. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna kommer att färdiglagas i ugnen.
För över risotton i en medelstor ugnsform. Täck formen tätt med folie och baka i ugnen tills riset är mjuk och vattnet har absorberats, 25-30 min. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.TIPS: Rör i en extra skvätt vatten om risotton ser torr ut.v
Blanda körsbärstomater tillsammans med balsamvinäger, socker* och en generös skvätt olivolja* i en mindre ugnsform medan risotton bakar. Rosta i ugnen tills tomaterna är mjuka och karamelliserade, 18-20 min.
Ta ut risotton från ugnen och rör i smör* och parmesan. Blanda tills de har smält. Rör i den hackade basilikan och spenaten. Rör om tills spenaten precis har sloknat. Tillsätt de karamelliserade tomaterna och en skvätt citronjuice. Rör om risotton och krydda därefter med salt*, peppar* och citronjuice efter smak!
Fördela den bakade kycklingen och karamelliserade körsbärstomater mellan era skålar. Toppa med basilikablad och servera med resterande citronklyftor.