Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll drömmer vi oss bort till Medelhavet, och lagar en fantastisk måltid med massor av färger och smaker. Torsk och körsbärtomater får underbar smak av att bakas med basilikasmör. De får sällskap i ugnen av potatis och paprika som toppas med grekisk salladsost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
1 g
Torkad oregano
1 st
Paprika
1 st
Vitlöksklyfta
125 g
Körsbärstomater
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 portionspåse
Basilika
½ st
Citron
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 msk
Smör (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram smör så det blir rumstempererat.
Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, oregano, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Plocka och finhacka basilikablad.
Lägg vitlök, citronjuice [2 msk I 4 msk], grönsaksbuljong, smör [2 msk I 4 msk], basilika och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en liten skål och mosa med en gaffel.
Halvera körsbärstomater och placera dem i en medelstor ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över olivolja [1/2 msk | 1 msk] och krydda med en nypa salt och peppar.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och peppar på båda sidorna.
Lägg fisk ovanpå tomaterna och häll över basilikasmör. Ställ åt sidan, redo att bakas.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor och blanda dem med potatis på plåten när det återstår 15 min av tillagningstiden.
Placera samtidigt ugnsformen med fisk i ugnen. Baka tills tomaterna är mjuka och fisk är genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Smula salladsost över färdigrostad potatis och paprika.
Lägg upp potatis och paprika på tallrikar.
Toppa med fisk och tomater.
Ringla smält basilikasmör över fisken.
Servera med resterande citronklyftor.