.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Sill
500
Potatis
1
Zucchini
2
Tomat
1
Timjan
1
Lök
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
25
Senap
(Innehåller Senap)
90
Sallad
1
Citron
1.33
Smör (steg 2)
Sätt ugnen på 200°C. Skala potatis och skär i 1 cm breda skivor. Ansa courgette och skär i 2 cm breda skivor. Skär tomat i 2 cm breda skivor. Halvera, skala och skiva lök.
Hetta upp en klick smör* i en stor stekpanna på hög värme. Stek potatis i 3-4 min. Placera potatisskivorna i en ugnsform och sätt in i ugnen. Lägg till en extra klick smör* i stekpannan och fräs lök och courgette i 4 min. Tillsätt timjan och rör om i 1 min. Ta ut ugnsformen och placera grönsakerna jämnt ovanpå potatisen. Häll över matlagningsgrädde och sätt tillbaka ugnsformen i ugnen i 25 min.
Stek tomat i kvarvarande smör* i 2 min. Placera även tomaterna i ugnsformen.
Bre senap på insidan av sillfiléen. Slut filéen och placera tillsammans med tomater ovanpå grönsakerna i ugnsformen när de har 8 min kvar av tillagningstiden. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är vitt och ogenomskinligt.
Laga salladen medan grönsakerna och fisken bakas i ugnen. Skär citron i 6 klyftor. Plocka av salladsbladen och lägg dem på en tallrik. Smaksätt med citronjuice from 1-2 klyftor (spara resten till servering).
Servera den ugnsbakade senapssillen och grönsakerna med frisk gemsallad och citronklyftor vid sidan.