Köttbullar i tomatsås. Det har ni säkert ätit många gånger. Överraska barnen med en spännande variant. Vi gör ljuvliga köttbullar med medelhavs kryddor, som vi blandar med tomatsås, och gratinerar i ugnen med mozzarella. Vi hoppar över pasta ikväll och serverar våra köttbullar med färskt vitlöksbröd och en krispig tomatsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Blandfärs
1
Krossade tomater, vitlök & lök
4
Medelhavets Pärla
4
Köttbuljong
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
100
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
60
Salladsmix
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
1
Bladpersilja
125
Körsbärstomater
½
Salt (steg 1)
1
Ägg (steg 1)
2
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 3)
½
Socker (steg 3)
1
Vatten (steg 3)
½
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft).
Rulla ut pizzadeg (och medföljande bakplåtspapper), och låt den vila på ett varmt ställe tills steg 4.
Blanda blandfärs, ägg [1 st | 2 st], panko, hälften av Medelhavets Pärla och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar (5 per person) med fuktiga händer och placera dem på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 4-5 min, eller tills brynta (de färdiglagas senare i ugnen). Lägg över dem i en ugnsform.
Under tiden, finhacka rödlök, persilja och vitlök.
Blanda vitlök, olivolja [2 msk I 4 msk] och persilja i en liten skål, och ställ åt sidan.
Tillsätt lök till stekpåannan och stek i 1-2 min, tills mjuk.
Rör i resterande Medelhavets Pärla, köttbuljong, krossade tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 dl | 2 dl] och socker [1/2 tsk | 1 tsk].
Lägg över såsen till ugnsformen med köttbullar och strö över mozzarella.
Lägg över pizzadeg (och medföljande bakplåtspapper) till en plåt.
Vik pizzadegen tredubbel och gör små hål i degen med fingrarna. Ringla över vitlöksolivolja och krydda generöst med salt (använd grovt salt om du har det).
Sätt in köttbullar och bröd i ugnen. Tillaga i 14-15 min eller tills osten har smält, såsen bubblar och bröd är bakat.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera körsbärstomater.
Blanda salladsmix och körsbärstomater i en medelstor skål och krydda med en nypa salt och peppar.
Rör i olivolja [1/2 msk I 1 msk] precis innan servering.
Skär bröd i skivor.
Lägg upp ugnsbakade köttbullar i tomatsås i skålar.
Servera med bröd och sallad.