Ugnsbakt osttoppad potatis och texmexfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakt osttoppad potatis och texmexfärs

Ugnsbakt osttoppad potatis och texmexfärs

med gräddfilssås och grönsallad

På jakt efter en god middag som hela familjen kommer att gilla? Denna rätt frestar med ugnsrostad potatis som toppas med riven ost och texmexkryddad köttfärssås och serveras med en enkel sallad. En härlig vardagsmiddag att njuta av tillsammans.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Morot

5 g

Tex-Mex

2 st

Vitlöksklyfta

225 g

Nötfärs

1 burk

Tomatpuré

1 st

Tomat

60 g

Salladsmix

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

½ tsk

Socker till sås

1 msk

Smör till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3173 kJ
Energi (kcal)758 kcal
Fett46.4 g
varav mättat23.1 g
Kolhydrater58.8 g
varav socker12.2 g
Protein36.6 g
Salt5 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i kvartar och pricka dem med en gaffel.

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skölj salladsmix.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka tomat.

Stek färs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Tillsätt nötfärs och krydda med salt och Tex-Mex.

Stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
4

Tillsätt tomatpuré, hälften av vitlöken, krossade tomater, vatten, salt, socker och smör. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.

Blanda gräddfil, resterande vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda sallad
5

Blanda salladsmix, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis och sallad på tallrikar.

Toppa potatis med köttfärssås och gouda och ringla över gräddfilssås.