På jakt efter en god middag som hela familjen kommer att gilla? Denna rätt frestar med ugnsrostad potatis som toppas med riven ost och texmexkryddad köttfärssås och serveras med en enkel sallad. En härlig vardagsmiddag att njuta av tillsammans.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
1 st
Morot
5 g
Tex-Mex
2 st
Vitlöksklyfta
225 g
Nötfärs
1 burk
Tomatpuré
1 st
Tomat
60 g
Salladsmix
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1 dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
½ tsk
Socker till sås
1 msk
Smör till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i kvartar och pricka dem med en gaffel.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Skölj salladsmix.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka tomat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Tillsätt nötfärs och krydda med salt och Tex-Mex.
Stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt tomatpuré, hälften av vitlöken, krossade tomater, vatten, salt, socker och smör. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
Blanda gräddfil, resterande vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda salladsmix, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål precis innan servering.
Lägg upp potatis och sallad på tallrikar.
Toppa potatis med köttfärssås och gouda och ringla över gräddfilssås.