topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnslagad torsk

Ugnslagad torsk

med grekisk potatis och syrligt örtsmör

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi bakar fisk och körsbärstomater i ugnen, och toppar med en smörmix med persilja och vitlök, som förvandlas till en härlig sås. Rostad potatis och paprika med oregano passar perfekt till fisken och den ljuvliga smörsåsen.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Lättlagad
Allergener:
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

1

Torkad oregano

1

Paprika

1

Vitlöksklyfta

125

Körsbärstomater

4

Kycklingbuljong

1

Basilika

1

Bladpersilja

½

Ekologisk citron

250

Torsk

(Innehåller Fisk)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2

Smör (steg 4)

1

Vatten (steg 4)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)657 kcal
Energi (kJ)2750 kJ
Fett17.5 g
varav mättat17.5 g
Kolhydrater42.1 g
varav socker9.7 g
Protein2.3 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Ta ut smöret* från kylskåpet.  Koka upp en vattenkokare med vatten*. Halvera potatis (oskalad), och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, oregano, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Tillsätt paprika
2

Halvera, kärna ur och skär paprika i 2 cm breda strimlor. Tillsätt paprika till plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

Förbered råvaror
3

Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest och skär sen citron [1/2 st, 2P] i klyftor. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och basilika.

Blanda smörmix
4

Blanda vitlök, citronzest [1 tsk | 2 tsk], citronjuice [2 msk | 4 msk], kycklingbuljong, smör* [2 msk | 4 msk], kokande vatten* [1 msk | 2 msk], persilja, och hälften av basilikan i en liten skål. Blanda tills smör har smält något. Placera körsbärstomater i en medelstor ugnsform med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*.

Baka fisk
5

Torka fisk torr med hushållspapper, krydda med en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Placera fisk ovanpå körsbärstomater, och häll över smörmix. Baka i ugnen tills fisken lätt faller isär, 12-15 min. Strö över salladsost på den färdiga potatisen. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp rostad potatis på tallrikar. Toppa med torsk och körsbärstomater. Skeda över smörsås på fisken. Garnera med resterande basilika och servera med resterande citronklyftor.