Härlig helgmat, eller vardagslyx? Du bestämmer! Här bjuder vi nämligen på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, som tillagas på ett festligt sätt! Rostad sötpotatis, rödbeta och paprika, som kryddas med Panamat, och som får sällskap i ugnen av saftig fläskfilé! Vi serverar kött, potatis och grönsaker med en krämig limeaioli, och så toppar vi med salladslök!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450
Sötpotatis
1
Paprika
1
Rödlök
2
Rödbeta
4
Panamat
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Ekologisk lime
300
Fläskytterfilé
1
Salladslök
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna sötpotatis (oskalad), rödbeta (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 3 cm breda klyftor. Placera sötpotatis och grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Rosta i 20-25 min eller tills mjuka. TIPS: Skär grönsaker i rätt storlek så de blir färdiga i tid.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda kött med salt* och peppar*. Bryn i 1-2 min per sida. Placera det sedan i en ugnsform.
Rosta kött överst i ugnen i 12-13 min. Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering. TIPS: Köttet fortsätter att tillagas när det vilar. Det är färdigt när köttet är utan inslag av rosa i mitten.
Skiva salladslök tunt. Riv en nypa limezest och skär sen lime i klyftor. Blanda aioli, en nypa limezest, en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Skär kött i 1 cm tjocka skivor.
Lägg upp fläskytterfilé, rostad sötpotatis och grönsaker på tallrikar. Toppa med salladslök. Servera med limeaioli och resterande limeklyftor.