Spara denna rätt till helgen, och få en festlig kväll med utsökt mat! Ringla honung och olivolja över rotfrukterna och rosta i ugnen för en krispig utsida och ett mjukt inre. Bryn fläskytterfilé, och låt den sen rostas färdig i ugnen. Laga en ljuvlig rödvinssås med vitlök och färsk timjan. Så har vi snabbt och enkelt skapat en härlig festmåltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Palsternacka
12.5 g
Honung
2 st
Morot
60 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Kycklingbuljong
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 portionspåse
Timjan
60 g
Spenat
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till sås
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda fläskytterfilé med salt och stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.
Lägg över för att vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen.
Krydda med salt och en nypa peppar.
Sätt åt sidan under lock.
Skär morot och palsternacka (oskalad) i kvartar på längden.
Skär lök i 2 cm tjocka klyftor.
Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, honung, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills de börjar karamelliseras.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Plocka timjanblad.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme.
Tillsätt smör, vitlök, timjanblad, rödvinssås, kycklingbuljong, vatten och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min.
Tillsätt köttsaft från foliepaketet till såsen.
TIPS: Håll i toppen av timjanstjälken och dra fingrarna längs stjälken för att plocka bladen.
Skölj spenat.
När grönsakerna är färdigrostade, tillsätt spenat och blanda tills mjuknat.
Skär kött i 3 cm tjocka skivor.
Lägg upp potatis och kött på tallrikar.
Ringla över rödvinssås.
Servera med honungsrostade grönsaker.