Ugnsstekt fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt fläskytterfilé

Ugnsstekt fläskytterfilé

med svampsås och äppelsallad

I kväll frestar vi med ett säkert kort som hela familjen kommer att älska – en härlig middag som dessutom inte tar mer än en halvtimme att laga. Vi bryner fläskytterfilé och ugnssteker den sedan medan vi vispar ihop en ljuvligt krämig svampsås med grädde. Som tillbehör serverar vi en äppelsallad med spenat och ett lent potatis- och morotsmos.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

500 g

Bakpotatis

1 st

Morot

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200 g

Champinjoner

1 st

Äpple

30 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2718 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett26.1 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater65.4 g
varav socker19.3 g
Protein42.6 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och skär potatis och morot i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis och morot i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och morot tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt. 

Stek kött
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med salt och Jorden Runt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över kött på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Stek svamp
3

Under tiden, grovhacka svamp.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den) och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills gyllene och brynt. Krydda med en nypa salt.

Blanda sallad
4

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Blanda spenat, äpple och en nypa salt i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Laga sås
5

Sänk värmen på stekpannan till låg värme.

Rör i matlagningsgrädde, sojasås [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.

Sjud tills servering, ca 1–2 min.

Servera
6

Skär kött i 2 cm tjocka skivor.

Lägg upp kött, potatis- och morotsmos och äppelsallad på tallrikar.

Ringla svampsås över kött.