I kväll frestar vi med ett säkert kort som hela familjen kommer att älska – en härlig middag som dessutom inte tar mer än en halvtimme att laga. Vi bryner fläskytterfilé och ugnssteker den sedan medan vi vispar ihop en ljuvligt krämig svampsås med grädde. Som tillbehör serverar vi en äppelsallad med spenat och ett lent potatis- och morotsmos.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskytterfilé
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
500 g
Bakpotatis
1 st
Morot
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
200 g
Champinjoner
1 st
Äpple
30 g
Spenat
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Mjölk (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och skär potatis och morot i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och morot i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis och morot tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda kött med salt och Jorden Runt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över kött på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, grovhacka svamp.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den) och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek svamp i 3–4 min, eller tills gyllene och brynt. Krydda med en nypa salt.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj spenat.
Blanda spenat, äpple och en nypa salt i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Sänk värmen på stekpannan till låg värme.
Rör i matlagningsgrädde, sojasås [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Sjud tills servering, ca 1–2 min.
Skär kött i 2 cm tjocka skivor.
Lägg upp kött, potatis- och morotsmos och äppelsallad på tallrikar.
Ringla svampsås över kött.