Ugnsstekt fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt fläskytterfilé

Ugnsstekt fläskytterfilé

med svampsås och äppelsallad

I kväll frestar vi med ett säkert kort som hela familjen kommer att älska – en härlig middag som dessutom inte tar mer än en halvtimma att laga. Vi bryner fläskytterfilé och ugnssteker den sedan medan vi vispar ihop en ljuvligt krämig svampsås med grädde. Som tillbehör serverar vi en äppelsallad med spenat och ett lent potatis- och morotsmos.

Taggar:
Barnvänlig
Under 650 kcal
Snabb
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

200 g

Champinjoner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Morot

500 g

Bakpotatis

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3098 kJ
Energi (kcal)740 kcal
Fett37.1 g
varav mättat21.4 g
Kolhydrater65.4 g
varav socker19.3 g
Protein42.6 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och skär potatis och morot i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis och morot i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och morot tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.  

Stek kött
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Krydda kött med salt och Jorden Runt.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över kött på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Stek svamp
3

Under tiden, grovhacka svamp.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den) och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek svamp i 3–4 min, eller tills gyllene och brynt. Krydda med en nypa salt.

Blanda sallad
4

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Blanda spenat, äpple och en nypa salt i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Laga sås
5

Sänk värmen på stekpannan till låg värme.

Rör i matlagningsgrädde, sojasås, salt och en generös nypa peppar.

Sjud tills servering, ca 1–2 min.

Servera
6

Skär kött i 2 cm tjocka skivor.

Lägg upp kött, potatis- och morotsmos och äppelsallad på tallrikar.

Ringla svampsås över kött.