En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt grillost mättar och pyntar rätten.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Paprika
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 paket
Kikärtor
1 st
Rödlök
2 st
Tomat
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
60 g
Spenat
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Vitlöksklyfta
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2.5 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Häll av och skölj kikärtor.
Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, olivolja, salt och peppar.
Baka i ugnen i 15-25 min, tills mjuk.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 9-10 min eller tills 'al dente'.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt i 5-6 min, eller tills mjuk.
Lägg över till en skål.
Skär grillost i 2 cm breda skivor på bredden (2 per person).
Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek grillost i 2-3 min per sida, tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Finhacka persilja.
Skölj spenat.
Blanda vitlök, persilja, gräddfil, salt och peppar i en liten skål.
Rör ner spenat och bakade grönsaker i kastrullen med färdigkokt bulgur. Krydda med salt och peppar.
Servera bulgursallad och grillost i djupa skålar.
Toppa med stekt lök och persiljedressing.