topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm grillostsallad

Varm grillostsallad

med krispiga kikärtor och persiljedressing

Här kommer en spännande sallad med massor av goda smaker. Vi bakar kikärtor med paprika och tomat och blandar det sedan med bulgur kokt med buljong. Vi toppar sedan med krispig grillost, stekt lök och en fantastisk persiljedressing.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Kikärtor

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tomat

½ st

Vitlöksklyfta

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

60 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten til bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3181 kJ
Energi (kcal)760 kcal
Fett38.1 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater56.9 g
varav socker16.5 g
Protein40.4 g
Salt7.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Häll av och skölj kikärtor. 

Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Baka i ugnen i 15–25 min, tills mjuk.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt.

Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 9–10 min eller tills 'al dente'. 

Stek lök
3

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, socker och salt i 5–6 min, eller tills mjuk.

Lägg över till en skål.

Stek grillost
4

Skär grillost i 2 cm breda skivor på bredden (2 per person).

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, tills gyllene.

Blanda dressing
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Skölj spenat.

Blanda vitlök, persilja, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Rör ner spenat och bakade grönsaker i kastrullen med färdigkokt bulgur. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Servera bulgursallad och grillost i skålar.

Toppa med stekt lök och persiljedressing.