Här kommer en spännande sallad med massor av goda smaker. Vi bakar kikärtor med paprika och tomat och blandar det sedan med bulgur kokt med buljong. Vi toppar sedan med krispig grillost, stekt lök och en fantastisk persiljedressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Kikärtor
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
½ st
Vitlöksklyfta
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
60 g
Spenat
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till grönsaker
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Häll av och skölj kikärtor.
Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Baka i ugnen i 15–25 min, tills mjuk.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt.
Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 9–10 min eller tills 'al dente'.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, socker och salt i 5–6 min, eller tills mjuk.
Lägg över till en skål.
Skär grillost i 2 cm breda skivor på bredden (2 per person).
Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek grillost i 2–3 min per sida, tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja.
Skölj spenat.
Blanda vitlök, persilja, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Rör ner spenat och bakade grönsaker i kastrullen med färdigkokt bulgur. Krydda med en nypa salt och peppar.
Servera bulgursallad och grillost i skålar.
Toppa med stekt lök och persiljedressing.