topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm grillostsallad

Varm grillostsallad

med krispiga kikärtor och persiljedressing

En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt grillost mättar och pyntar rätten.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Kikärtor

2 st

Tomat

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

60 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3181 kJ
Energi (kcal)760 kcal
Fett38.1 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater58.8 g
varav socker14.9 g
Protein40.4 g
Salt7.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Häll av och skölj kikärtor.

Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Baka i ugnen i 15–25 min, tills mjuk.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt.

Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 9–10 min eller tills "al dente".

Stek lök
3

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, socker och salt i 5–6 min, eller tills mjuk.

Lägg över till en skål.

Stek grillost
4

Skär grillost i 2 cm breda skivor på bredden (2 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpannan på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, tills gyllene.

Blanda dressing
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Skölj spenat.

Blanda vitlök, persilja, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Rör ner spenat och bakade grönsaker i kastrullen med färdigkokt bulgur. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Servera bulgursallad och grillost i skålar.

Toppa med stekt rödlök och persiljedressing.