topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm grillostsallad

Varm grillostsallad

med krispiga kikärtor och persiljedressing

Här kommer en spännande sallad med massor av goda smaker. Vi rostar kikärtor med paprika och tomat och blandar det sedan med bulgur kokt med buljong. Vi toppar sedan med krispig grillost, stekt lök och en fantastisk persiljedressing.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Kikärtor

2 st

Tomat

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

60 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3186 kJ
Energi (kcal)762 kcal
Fett38.1 g
varav mättat25.6 g
Kolhydrater59.1 g
varav socker14.9 g
Protein40.5 g
Salt7.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna paprika och tomat i 2 cm stora bitar. Häll av och skölj kikärtor.

Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, tills mjuk.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt.

Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 9–10 min eller tills "al dente".

Stek lök
3

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, socker och salt i 5–6 min, eller tills mjuk.

Lägg över till en skål.

Stek grillost
4

Skär grillost i 2 cm breda skivor (2 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpannan på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, tills gyllene.

Blanda dressing
5

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Skölj spenat.

Blanda vitlök, persilja, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Rör ner spenat och rostade grönsaker i kastrullen med färdigkokt bulgur. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Servera bulgursallad och grillost i skålar.

Toppa med stekt rödlök och persiljedressing.