En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt halloumi mättar och pyntar rätten.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Paprika
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 paket
Kikärtor
1 st
Rödlök
2 st
Tomat
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
200 g
Halloumi
(Innehåller Mjölk)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
½ tsk
Socker (steg 3)
4 dl
Vatten (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Skölj kikärtor. Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en generös skvätt olivolja*, och salt* och peppar*. Baka i ugnen i 15 min.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Skär rödlök i tunna skivor. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt rödlök, socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt* och stek i 5 min, eller tills mjuk. Lägg sedan över i en skål.
Skär halloumi i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida.
Skölj spenat. Pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Finhacka persilja. Blanda vitlök, persilja, gräddfil [1/2 paket, 2P] och en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda bakade grönsaker med spenat och färdigkokt bulgur. Krydda med salt* och peppar*.
Servera kikärtssallad i djupa skålar. Toppa med halloumi, stekt lök och dressing.