En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt halloumi mättar och pyntar rätten.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Panamat
4
Grönsaksbuljong
1
Kikärtor
½
Rödlök
½
Zucchini
2
Tomat
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
200
Halloumi
60
Spenat
1
Bladpersilja
75
Gräddfil
½
Vitlöksklyfta
4
Vatten
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Skölj kikärtor.
Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 15 min.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök i 5 min, eller tills mjuk. Krydda med en nypa socker* och salt*, och för sedan över i en skål.
Skär halloumi i 2 cm tjocka skivor - 2 skivor per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 5-6 min på varje sida.
Skölj spenat. Pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Finhacka persilja. Blanda vitlök, persilja, gräddfil [1/2 paket, 2 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda de bakade grönsaker tillsammans med spenat och färdigkokt bulgur. Krydda med salt* och peppar*.
Servera kikärtssallad i djupa skålar. Toppa med halloumi, stekt lök och dressing.