Ikväll bjuder vi på en ljuvlig vegetarisk bowl som smakar sommar! Kikärter och zucchini rostas i ugnen och får sen sällskap av krämigt mandelris, spenat och körsbärstomater. Servera härligheten i stora skålar och toppa med yoghurtdressing, persilja och mandlar. Perfekt till middag, lunch, eller till att ta med på picknicken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
4 g
Saha-Ras
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 paket
Kikärtor
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
½ st
Zucchini
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½ st
Ekologisk citron
1 portionspåse
Bladpersilja
2 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Tomat
3 dl
Vatten (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök, Saha-Ras och hälften av mandlarna i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Grovhacka zucchini [1/2 st, 2P]. Skölj kikärtor. Placera zucchini och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar, och rosta i ugnen i 10-15 min.
Finhacka persilja. Dela citron [1/2 st 2P] i klyftor. Halvera körsbärstomater. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Skölj spenat. Blanda yoghurt, majonnäs, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], hälften av persiljan och en skvätt citronjuice. Krydda med salt och peppar.
När allt är färdiglagat, tillsätt ris, spenat, tomat och körsbärstomater till plåten. Blanda väl med en stekspade tills spenaten har mjuknat. Krydda med en skvätt citronjuice, salt och peppar.
Lägg upp mandelris in djupa skålar. Toppa med persilja och resterande mandlar. Servera med en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.