topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kycklingsallad

Varm kycklingsallad

med rostade kikärtor och buljongkokt bulgur

En spännande rätt med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Bulgur får extra smak av att kokas med kycklingbuljong. Kikärtorna bakas med paprika, tomat och vitlök, och blandas sen med bulgur och spenat. Vi serverar grönsaker och bulgur med sprödstekt kyckling, karamelliserad rödlök och en krämig persiljedressing med gräddfil.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

1 st

Tomat

1 paket

Kikärtor

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

280 g

Kycklinginnerfilé

4 g

Kycklingbuljong

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

1.5 tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2669 kJ
Energi (kcal)638 kcal
Fett20.2 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater56.9 g
varav socker16.6 g
Protein48.7 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Häll av vätska från kikärtor. Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja*, Panamat och en nypa salt* och peppar*. Tillsätt även oskalad vitlöksklyfta. Rosta i ugnen i 15 min.

Koka bulgur
2

Tillsätt bulgur och kycklingbuljong till det kokande vattnet och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Karamellisera lök
3

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Tillsätt vatten* [2 msk | 4 msk], socker* [11/2 tsk | 3 tsk] och en nypa salt*, och blanda väl. Koka i 3-5 min eller tills karamelliserad. Lägg över rödlök i en liten skål.

Stek kyckling
4

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Skölj spenat. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda färdigrostade grönsaker med spenat och bulgur i en skål. Tillsätt olivolja* [1 msk | 2 msk], salt* [½ tsk | 1 tsk] och krydda med peppar*. Kläm ut vitlök från skalet och mosa i en liten skål. Rör i persilja, gräddfil [1/2 paket, 2P] och salt* och peppar*.

Servera
6

Servera bulgur och kyckling i skålar. Toppa med rödlök och servera med persiljedressing. Garnera med persiljeblad.