En spännande rätt med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Bulgur får extra smak av att kokas med kycklingbuljong. Kikärtorna bakas med paprika, tomat och vitlök, och blandas sen med bulgur och spenat. Vi serverar grönsaker och bulgur med sprödstekt kyckling, karamelliserad rödlök och en krämig persiljedressing med gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
1
Tomat
½
Kikärtor
4
Panamat
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Rödlök
280
Kycklinginnerfilé
4
Kycklingbuljong
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Vatten (steg 1)
1.5
Socker (steg 3)
2
Vatten (steg 3)
1
Olivolja (steg 5)
½
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl]. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P]. Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, Panamat, salt och peppar. Tillsätt även oskalad vitlöksklyfta. Rosta i ugnen i 15 min.
Tillsätt bulgur och kycklingbuljong till det kokande vattnet och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], socker [11/2 tsk | 3 tsk] och en nypa salt, och blanda väl. Koka i 3-5 min eller tills karamelliserad. Lägg över rödlök i en liten skål.
Krydda kyckling med en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skölj spenat. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda färdigrostade grönsaker med spenat och bulgur i en stor skål. Tillsätt olivolja [1 msk | 2 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och krydda med peppar. Kläm ur vitlök från skalet och mosa i en liten skål. Rör i persilja, yoghurt, salt och peppar. Tillsätt en skvätt vatten för att tunna ut dressingen så den får en lättflytande konsistens.
Servera bulgur och kyckling i skålar. Toppa med rödlök och servera med persiljedressing. Garnera med persiljeblad.