En spännande rätt med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Bulgur får extra smak av att kokas med kycklingbuljong. Kikärtorna bakas med paprika, tomat och vitlök, och blandas sen med bulgur och spenat. Vi serverar grönsaker och bulgur med sprödstekt kyckling, karamelliserad rödlök och en krämig persiljedressing med gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Paprika
1 st
Tomat
½ paket
Kikärtor
4 g
Panamat
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
4 g
Kycklingbuljong
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300 g
Kycklingbröstfilé
4 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1.5 tsk
Socker (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar.
Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P].
Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, Panamat, salt och peppar. Tillsätt även oskalad vitlöksklyfta.
Rosta i ugnen i 15 min.
Tillsätt bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till det kokande vattnet och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'.
Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs rödlök i 5-6 min.
Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], socker [11/2 tsk | 3 tsk] och en nypa salt, och blanda väl. Koka i 3-5 min eller tills karamelliserad.
Lägg över rödlök i en liten skål.
Skär varje kycklingfilé i 3 delar på längden på en separat skärbräda. Krydda den med en nypa salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek kyckling i 5-6 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skölj spenat.
Finhacka persilja (spara lite till garnering).
Blanda rostade grönsaker med spenat, bulgur, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Kläm ur vitlök från skalet och mosa i en liten skål. Rör i persilja, yoghurt, salt och peppar. Tillsätt en skvätt vatten för att tunna ut dressingen så den får en lättflytande konsistens.
Servera bulgur och kyckling i skålar.
Toppa med rödlök och en klick persiljedressing.
Garnera med persilja.