topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kycklingsallad

Varm kycklingsallad

med rostade kikärtor och buljongkokt bulgur

En spännande rätt med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Bulgur får extra smak av att kokas med kycklingbuljong. Kikärtorna bakas med paprika, tomat och vitlök, och blandas sen med bulgur och spenat. Vi serverar grönsaker och bulgur med sprödstekt kyckling, karamelliserad rödlök och en krämig persiljedressing med gräddfil.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

1 st

Tomat

½ paket

Kikärtor

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

4 g

Kycklingbuljong

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1.5 tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2460 kJ
Energi (kcal)588 kcal
Fett32.1 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater49.2 g
varav socker15 g
Protein47.6 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl]. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Häll av kikärtor [1/2 paket, 2P]. Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, Panamat, salt och peppar. Tillsätt även oskalad vitlöksklyfta. Rosta i ugnen i 15 min.

Koka bulgur
2

Tillsätt bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till det kokande vattnet och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.

Karamellisera lök
3

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min. Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], socker [11/2 tsk | 3 tsk] och en nypa salt, och blanda väl. Koka i 3-5 min eller tills karamelliserad. Lägg över rödlök i en liten skål.

Stek kyckling
4

Skär varje kycklingfilé i 3 delar på längden på en separat skärbräda. Krydda den med en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Skölj spenat. Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Blanda rostade grönsaker med spenat, bulgur, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Kläm ur vitlök från skalet och mosa i en liten skål. Rör i persilja, yoghurt, salt och peppar. Tillsätt en skvätt vatten för att tunna ut dressingen så den får en lättflytande konsistens.

Servera
6

Servera bulgur och kyckling i skålar. Toppa med rödlök och en klick persiljedressing. Garnera med persiljeblad.