topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kycklingsallad

Varm kycklingsallad

med rostade kikärtor och buljongkokt bulgur

En spännande rätt med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Bulgur får extra smak av att kokas med kycklingbuljong. Kikärtorna bakas med paprika, tomat och vitlök, och blandas sen med bulgur och spenat. Vi serverar grönsaker och bulgur med sprödstekt kyckling, karamelliserad rödlök och en krämig persiljedressing med yoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

1 st

Tomat

½ paket

Kikärtor

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

4 g

Kycklingbuljong

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1.5 tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2460 kJ
Energi (kcal)588 kcal
Fett32.1 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater49.2 g
varav socker15 g
Protein47.6 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 41/2 dl].

Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar.

Häll av och skölj kikärtor [1/2 paket, 2P].

Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, Panamat, salt och peppar. Tillsätt även oskalad vitlöksklyfta.

Rosta i ugnen i 15 min, eller tills kikärtor är gyllene. 

Koka bulgur
2

Tillsätt bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till det kokande vattnet och koka i 9-10 min eller tills "al dente".

Karamellisera lök
3

Skär lök i 1 cm tunna klyftor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 5-6 min, eller tills mjuk. Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], socker [11/2 tsk | 3 tsk] och en nypa salt, och blanda väl.

Sjud i 3-5 min, eller tills karamelliserad, och lägg över till en liten skål.

Stek kyckling
4

Skär varje kycklingfilé i 3 delar på längden på en separat skärbräda, och krydda med en nypa salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpannan på medelhög värme.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, finhacka persilja. 

Skölj spenat.

Blanda rostade grönsaker med spenat, bulgur, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Kläm ur vitlök från skalet och mosa i en liten skål. Rör i persilja, yoghurt, en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att tunna ut dressingen så den får en lättflytande konsistens.

Servera
6

Lägg upp bulgur och kyckling i skålar.

Toppa med rödlök och servera med persiljedressing.