Samla familjen kring denna enkla och fräscha kycklingsallad med hemgjorda, krispiga vitlökskrutonger, stekt ägg och smarrig senapsdressing. Ett ytterst okomplicerat recept som du med glädje kan laga tillsammans med barnen. Kycklingsalladen är dessutom klockren att förbereda och att ta med på utflykt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
280 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Vitlöksklyfta
3 st
Morot
60 g
Salladsmix
1 st
Tomat
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
2 st
Ägg (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka tomat.
Skölj salladsmix.
Bryt baguette i krutongstora bitar.
Placera brödbitar på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med vitlök, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen 8–10 min, eller tills gyllene och krispiga.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Knäck ägg [2 st | 4 st] i pannan och stek i 4–6 min, eller tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Under tiden, blanda senap, majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], hälften av osten, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Vänd ner salladsmix, tomat och morot.
Skär kyckling i tunna skivor.
TIPS: Vänd runt salladen precis innan servering, så håller sig salladsbladen krispiga.
Lägg upp sallad i djupa tallrikar och toppa med vitlökskrutonger och kyckling.
Toppa med stekt ägg och resterande riven ost.