We love a good Bowl with Squash, Black Beans and Salad and this deliciously simple, chef-curated recipe doesn't disappoint. Time to bust out the pots and pans!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Grönsaksbuljong
1
Butternutpumpa
1
Aubergine
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Bladpersilja
1
Mynta
1
Citron
1
Gröna linser
100
Bulgur
150
Grekisk salladsost
⅓
Olivolja
1.5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Ansa butternutpumpa (du behöver inte skala). Gröp ur kärnorna och tärna i 2 cm stora bitar. Tärna aubergine i 2 cm stora bitar. Placera pumpa- och auberginebitarna på en stor bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta på översta hyllan i ugnen tills grönsakerna är gyllenbruna och mjuka, 30-35 min. Vänd på grönsakerna halvvägs in i tillagningstiden.
Halvera och skiva rödlök tunt. Pressa vitlök. Grovhacka persilja. Grovhacka myntabladen (släng stjälken). Halvera citron. Rensa och skölj linser i en sil tills vattnet klarnar.
Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) i en stor kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och rör om tills den löses upp. Häll i bulgur. Lägg på ett lock och sätt kastrullen åt sidan i 10 min.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Lägg i rödlök. Fräs tills den mjuknat, ca 5 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min innan du häller i linserna. Sänk till medelvärme och fräs linserna i 2-3 min. Täck stekpannan med lock och sätt åt sidan.
Smula salladsost. Blanda osten med halva myntan och en skvätt med olivolja* i en skål. Fluffa upp bulgur med en gaffel och för över till stekpannan. Rör i persilja och resterande mynta. Krydda med en skvätt citronjuice, salt* och peppar* efter smak.
Servera den varma linssalladen i djupa skålar. Toppa med butternutpumpa, aubergine, mintig salladsost och en skvätt citronjuice.