Drömgod sallad att sätta på bordet ikväll! Ugnsrostade kikärtor och tomater får kärleksfull behandling med smakrik kryddblandning och lägger grunden tillsammans med mättande quinoa. Pikant rädisa, rostade tomater och knapriga pumpakärnor ger en en extra dimension, medan den välbalanserade citrondressingen och salladsosten är grädden på moset. Kort och gott en varm mättande sallad att sätta guldkant på tillvaron med.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Kikärtor
3
Tomat
8
Panamat
1
Ekologisk citron
75
Rädisor
1
Bladpersilja
12.5
Honung
100
Salladsmix
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1
Pumpakärnor
100
Trefärgad quinoa
5
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp saltat vatten* [5 dl | 10 dl] i en kastrull.Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min tills quinoafröna har dubblat i storlek. Häll av vattnet i en sil och lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Ställ åt sidan och låt svalna.
Skölj kikärtor. Skär tomat i klyftor.
Placera kikärtor och hälften av tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda väl med en skvätt olivolja*, Panamat, salt* och peppar*. Rosta i ugnen 15-20 min tills tomaterna börjar få färg. När det återstår ca 5 min, lägg pumpafrön på plåten och låt rosta i ugnen.
Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skiva rädisor tunt. Plocka och grovhacka persiljebladen. Skölj salladsmix.
Blanda citronzest, en generös skvätt citronjuice och honung [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar i en stor salladsskål. Tillsätt även en skvätt olivolja* om du önskar. Blanda ner salladsmix, färsk tomat, rädisor, quinoa och hälften av persiljan.
Fördela quinoasalladen i djupa tallrikar. Toppa med pumpafrön, rostade tomater och kikärtor. Smula över salladsost och garnera med persilja. Servera citronklyftor vid sidan av.