Här bjuder vi på ett festligt fyrverkeri av smaker og färger. Den varma rödbetssalladen innehåller nämligen en massa spännande ingredienser som quinoa, grekisk salladsost, brytsockerärtor, spenat och valnötter. Skulle det mod förmodan bli några rester, så smakar salladen också supergott kall dagen efter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5
Honung
100
Grekisk salladsost
6
Senap
(Innehåller Senap)
1
Avokado
20
Valnötter
100
Quinoa
4
Grönsaksbuljong
1
Rödbeta
1
Ekologisk citron
1
Polkabeta, chioggia
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
75
Sockerärtor
1
Bladpersilja
2
Ägg (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödbetor i tunna skivor, och överför till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-17 min, eller tills mjuka.
Koka upp en liten kastrull med vatten* och grönsaksbuljong. Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk värmen och sjud tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Ta kastrullen av värmen, sila quinoa, lägg tillbaka i kastrullen och sätt på ett lock.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på hög värme. Stek valnötter i 2-3 min, eller tills lättrostade, och överför till en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i stekpannan och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-5 min.
Skölj och grovhacka spenat. Kärna ur avokado, gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Halvera brytsockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden. Grovhacka persilja. Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], citronjuice [2 tsk | 4 tsk], honung [1/2 paket, 2P] och senap [1/2 paket, 2P] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Blanda quinoa, spenat, brytsockerärtor [1/2 påse, 2P], hälften av grekisk salladsost och hälften av senapsdressingen i en stor skål.
Lägg upp quinoasallad i skålar. Toppa med rödbeta, avokado, resterande grekisk salladsost och stekt ägg. Strö över valnötter och persilja. Skeda över resterande dressing och servera med citronklyftor.