Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi ska nämligen laga vegetarisk kikärts- och tomatpasta med ricotta och en ljuvlig tomatsås. Vi toppar härligheterna med hemlagad pangrattato med persilja, och krispig rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
½
Tomatpuré
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
6
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Kikärtor
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
40
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
125
Körsbärstomater
½
Lök
40
Rucola
1
Olivolja (steg 2)
1.5
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
¼
Socker (steg 2)
½
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka lök [1/2 st, 2P].
Halvera körsbärstomater.
Skölj rucola.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 2-3 min.
Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i ytterligare 1-2 min.
Rör i vatten [11/2 dl | 3 dl], grönsaksbuljong, Mamas favorit, balsamvinäger [1/2 paket, 2P], tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sjud såsen tills steg 5, 12-13 min.
Rör i pasta och kikärtor (inklusive kikärtsvatten) i kastrullen med kokande vatten och koka i 11-12 min, tills ‘al dente’.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja.
Placera panko, vitlök och hälften av osten på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Baka i ugnen i 5 min, tills gyllene.
Blanda färdig pangrattato och persilja i en skål.
Rör i pastavatten, ricotta och resterande ost i såsen. Sjud tills lätt tjocknad, 1-2 min.
Rör i pasta, kikärtor och hälften av rucolan precis innan servering.
Lägg upp kikärts- och tomatpasta i skålar och toppa med pangrattato.
Garnera med resterande rucola, ringla över lite olivolja och en nypa salt.