topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

med aubergine och basilika

Null

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Aubergine

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

2

Morot

2

Ay Cajun-ba

½

Torkad timjan

1

Krossade tomater

1

Basilika

20

Finriven ost

Lasagneplattor

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

50

Rucola

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)76 kcal
Energi (kJ)319 kJ
Fett5.58 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater0.4 g
varav socker0 g
Protein6.18 g
Salt0.3 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skär aubergine i 1 cm breda skivor. Placera skivorna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olivolja*. Baka tills gyllenbruna, ca 10 min i ugnen. 

2

Finhacka lök och vitlök. Skala och finhacka morot. Fräs lök, vitlök, morot, cajun kryddmix och timjan i en stor stekpanna med en skvätt olja* i 2-3 min på medelvärme. Häll i hackade tomater och krydda med salt* och peppar*. Låt sjuda i 5-7 min. Tips: Tillsätt en skvätt vatten om du tycker att såsen blir för tjock.

3

Riv parmesan. Hacka basilika, spara några blad till serveringen. Blanda i den hackade basilikan i såsen. 

4

Lägg lite sås i botten av en ugnsform, täck med lasagneplattor. Lägg ytterligare två lager av tomatsås och aubergineskivor. Täck toppen med sås och avsluta med parmesan och mozzarella. Grädda lasagnen tills osten är gyllenbrun och lasagneplattorna har mjuknat, 15-20 min.  

5

Blanda rucola* med en skvätt olivolja*, salt* och peppar* i en skål.

6

Lägg upp en rejäl bit lasagne på vardera tallrik. Toppa med basilikablad och servera med rucolasallad vid sidan.