Mmm hemlagad pizza… Här satsar vi på enkla råvaror och stora smaker och går all in med en vit sås gjord på creme fraiche, spenat och karamelliserad lök att bre över tjock pizzabotten. Toppa med stekt svamp, marinerade tomater och pecorino. Färsk hackad salvia strödd ovanpå ger den sista pusselbiten till denna livsnjutargoda vegetariska pizza.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Champinjoner
1
Vitlöksklyfta
60
Spenat
150
Crème fraiche
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
20
Finriven ost
½
Salvia
2
Tomat
15
Balsamvinäger
1
Lök
¼
Socker
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft och sätt in en plåt (2 plåtar för 4 pers) i ugnen. Skiva lök och svamp tunt. Riv vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp med en nypa salt* i 3-4 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min. För över till en skål.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Fräs lök i 5-6 min. Höj till medelhög värme och fräs i ytterligare 2 min. Rör i spenat och låt den slokna. Ta av pannan från värmen och rör i crème fraiche, en nypa salt* och peppar*.
Rulla ut pizzadegen. Ta ut plåten från ugnen och placera degen ovanpå - behåll bakplåtspappret. Fördela spenatsåsen över degen, lämna 1 cm kant. Toppa med svamp - undvik eventuell vätska - samt riven ost. Tillaga pizzan i ugnen tills botten är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.
Finhacka tomat och blanda den med balsamvinäger och socker* i en skål. När det återstår ca 5 min kvar av tillagningstiden, toppa pizzan med tomaterna (men inte vätskan), och sätt in i ugnen. Finhacka salvia [1/2 påse, 2 pers].
Duka bordet. När pizzan är klar, strö över salvia och hugg in.