Vegetarisk ratatouille-orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk ratatouille-orzo

Vegetarisk ratatouille-orzo

med vitlöksbröd och grekisk salladsost

Ratatouille är en klassisk fransk rätt med grönsaker som tillbereds i en tomatsås. I kväll ger vi det traditionella receptet en ny twist och lagar en enkel ratatouille-orzo med ugnsrostad zucchini och aubergine som får smak av rökt paprikapulver och härliga medelhavskryddor. Vi serverar vår orzo med vitlöksbröd och toppar med grekisk salladsost, och så är middagen serverad.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Aubergine

1 st

Zucchini

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Medelhavets Pärla

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

4 g

Rökt paprikapulver

1 st

Lök

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 3)

4.5 dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Smör (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3733 kJ
Energi (kcal)892 kcal
Fett36.2 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater113.2 g
varav socker19.5 g
Protein25 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220ºC/200°C (varmluft). Ta ut smör från kylskåpet.

Tärna aubergine [1/2 st, 2P] och zucchini i 1 cm stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda generöst med salt och peppar.

Rosta i 20–30 min, eller tills gyllene.

Stek lök
2

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 4–5 min, tills den mjuknar.

Koka orzo
3

Tillsätt vitlök, rökt paprikapulver, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och Medelhavets pärla till stekpannan med lök. Fräs i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], vatten [41/2 dl | 9 dl], orzo och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Koka upp, och reducera till medelvärme och täck med lock.

Sjud, rör om då och då, i 12–14 min, eller tills orzo är ”al dente”. 

TIPS: ”Al dente” betyder att orzon är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om orzon ser torr ut.

Rosta vitlöksbröd
4

Under tiden, dela brödet på längden.

Blanda Vitlöksflörter, smör [2 msk | 4 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Placera bröd på en plåt med bakplåtspapper och bre med vitlökssmör.

Rosta i 6–8 min, eller tills sprött och gyllene.

Tillsätt grönsaker
5

Rör ner rostade grönsaker, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och smör [1 msk | 2 msk] i orzo precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ratatouille-orzo i skålar.

Smula över salladsost [1/2 paket, 2P] och servera med vitlöksbröd.