Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar en en fantastisk Tikka Masala, fylld med massor av underbara ingredienser. Blomkål, ingefära, vitlök, tomat och grädde skapar en underbara gryta! Vi toppar med chili och en både söt och syrlig aprikoschutney!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
2
Tomat
275
Blomkål
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Tomatpuré
30
Tikka masala
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½
Röd chili
1
Koriander
50
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
150
Basmati vildris
4
Grönsaksbuljong
½
Ekologisk lime
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset ska serveras.
Finhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning i 2-3 min. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Skär blomkål i 2 cm stora bitar. Grovhacka tomat. Skär lime i klyftor. Skölj spenat.
Tillsätt blomkål till stekpannan och stek i 3-4 min, eller tills den börjar att få färg. Tillsätt ingefära, vitlök och tomat och stek i ytterligare 2-3 min. Grovhacka koriander.
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], tikka masala och hälften av koriandern till stekpannan. Stek under omrörning, 2-3 min. Rör i matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och en generös skvätt limejuice, och smaka av med salt* och peppar*. Sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat och blomkålen är lagom mjuk. TIPS: Smaka på blomkålen efter några minuter för att kontrollera konsistensen.
Tillsätt spenat till stekpannan under omrörning tills den är mjuk. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Lägg upp ris och tikka masala i skålar. Garnera med chili och resterande koriander. Servera med aprikoschutney och resterande limeklyftor.