Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll går den kulinariska resan till Indien, och vi lagar en en fantastisk Tikka Masala, fylld med massor av underbara ingredienser. Blomkål, ingefära, vitlök, tomat och grädde skapar en underbara gryta! Vi toppar med chili och en både söt och syrlig aprikoschutney!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
2
Tomat
275
Blomkål
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Tomatpuré
30
Tikka masala
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½
Röd chili
50
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Lime
150
Basmatiris
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka lök. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning i 2-3 min. Medan löken steks, skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Skär blomkål i 2 cm stora bitar. Grovhacka tomat. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Tillsätt blomkål till stekpannan och stek i 3-4 min, eller tills den börjar att få färg. Tillsätt ingefära, vitlök och tomat, och stek i ytterligare 2-3 min.
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och tikka masala till stekpannan. Stek under omrörning tills väldoftande, 2-3 min. Rör i matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och en generös skvätt limejuice. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat och blomkålen är mjuk (inte mosig)
Skölj spenat. Tillsätt spenat till stekpannan under omrörning tills den är mjuk. Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Lägg upp ris och tikka masala i skålar. Garnera med chili (efter smak). Servera med aprikoschutney och resterande limeklyftor.