När ni är hungriga och det ska gå fort är pasta med tomatsås och vitlöksbröd alltid ett säkert hit. Tomatsåsen får spännande smak av rostade körsbärstomater, rostad salladsost, paprika och balsamvinäger. Vitlöksbröden får en extra twist av att smöret blandas med färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
125
Körsbärstomater
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
4
Vitlöksflörter
1
Paprika
1
Tomatpuré
1
Basilika
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Smör (steg 3)
½
Salt (steg 5)
¼
Socker (steg 4)
½
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Ta fram smör så det blir rumstempererat.
Placera körsbärstomater i en ugnsform och blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar, och placera salladsost (hel) bredvid. Rosta i 20-25 min, tills tomater är mjuka.
Under tiden, koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Medan pasta kokar, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka hälften av basilikabladen, spara några hela blad till garnering.
Blanda vitlök, smör [1 msk | 2 msk] och hackad basilika.
Halvera baguette på längden och bre på vitlökssmör. Placera bröd på direkt på gallret i ugnen och rosta i 7-8 min, tills lätt gyllene.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika och balsamvinäger i 5-6 min, tills paprikan har mjuknat något.
Rör i Vitlöksflörter, grönsaksbuljong, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och tomatpuré.
Mosa färdigrostad tomater och salladsost väl med en gaffel.
Rör i tomater, ost, pasta, pastavatten och salt [1/2 tsk I 1 tsk] i stekpannan.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med basilikablad.
Servera med vitlöksbröd.