topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tomatpasta

Vegetarisk tomatpasta

med grekisk salladsost och bakat vitlöksbröd

När ni är hungriga och det ska gå fort är pasta med tomatsås och vitlöksbröd alltid ett säkert hit. Tomatsåsen får spännande smak av rostade körsbärstomater, rostad salladsost, paprika och balsamvinäger. Vitlöksbröden får en extra twist av att smöret blandas med färsk basilika.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Enkel
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

125

Körsbärstomater

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

4

Vitlöksflörter

1

Paprika

1

Tomatpuré

1

Basilika

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 3)

½

Salt (steg 5)

¼

Socker (steg 4)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)795 kcal
Energi (kJ)3326 kJ
Fett25.3 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater111.8 g
varav socker19.9 g
Protein27.6 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Ugnsform
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta tomater och salladsost
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Placera körsbärstomater i en ugnsform och blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar, och placera salladsost (hel) bredvid. Rosta i 20-25 min, tills tomater är mjuka.

Koka pasta
2

Under tiden, koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'. 

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Förbered vitlöksbröd
3

Medan pasta kokar, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka hälften av basilikabladen, spara några hela blad till garnering.

Blanda vitlök, smör [1 msk | 2 msk] och hackad basilika.

Halvera baguette på längden och bre på vitlökssmör. Placera bröd på direkt på gallret i ugnen och rosta i 7-8 min, tills lätt gyllene.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika och balsamvinäger i 5-6 min, tills paprikan har mjuknat något.

Rör i Vitlöksflörter, grönsaksbuljong, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och tomatpuré.

Blanda sås och pasta
5

Mosa färdigrostad tomater och salladsost väl med en gaffel.

Rör i tomater, ost, pasta, pastavatten och salt [1/2 tsk I 1 tsk] i stekpannan.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. 

Toppa med basilikablad.

Servera med vitlöksbröd.