Vegetarisk tortellonigratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tortellonigratäng

Vegetarisk tortellonigratäng

med krämig tomatsås och färsk rucola

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Här bjuder vi på ett underbart recept som bjuder på massor av spännande smaker. Vi ska nämligen laga en fantastisk tortellonigratäng, fylld med ljuvliga ingredienser! Vi blandar tortelloni med tomater, paprika, vitlök, schalottenlök och crème fraiche. Vi toppar med panko och ost och gratinerar härligheterna i ugnen. Vi serverar vår gratäng med frisk rucola, smaksatt med balsamvinäger.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2

Vitlöksklyfta

1

Schalottenlök

2

Tomat

1

Paprika

1

Basilika

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

20

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

½

Tomatpuré

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

40

Rucola

6

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 1)

½

Olivolja (steg 2)

½

Salt (steg 2)

2

Vatten (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)999 kcal
Energi (kJ)4181 kJ
Fett58.44 g
varav mättat22.2 g
Kolhydrater87.25 g
varav socker21.8 g
Protein28.16 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Finhacka vitlök och schalottenlök.

Grovhacka tomat och basilikablad.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Blanda panko, riven ost, solroskärnor, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Koka tomatsås
2

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] en stor stekpanna på medelhög värme (helst ugnssäker).

Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], vitlök och schalottenlök, och fräs i 30 sek.

Tillsätt tomat, paprika och basilika, och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Koka under omrörning i 1-2 min. 

Laga tomatsås
3

Sänk till medelvärme.

Tillsätt crème fraiche, grönsaksbuljong och vatten [2 dl | 4 dl] till stekpannan och sjud under omrörning i 2-3 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Tillsätt pasta
4

Rör ner pasta i såsen, koka tills såsen har tjocknat och pasta är mjuk, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

TIPS: Lägg över pasta och sås till en ugnsform, om stekpannan inte är ugnssäker.

Gratinera tortellonigratäng
5

Täck pasta med pankomix och gratinera i ugnen i 5-7 min, eller tills toppingen börjar bli krispig. 

Skölj rucola och blanda med balsamvinäger [½ paket, 2P] i en skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.

Servera
6

Lägg upp tortellonigratäng i skålar, och toppa med rucola.