Vi firar lanseringen av familjefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiska recept inspirerade av filmen. Man brukar säga att man inte ska leka med mat, men i det här fallet beror galaxens framtid på det. De vegetariska ‘solbiffarna’ med ‘solstrålar av morötter och krispig ‘norrskenssallad’, med nudlar och salladslök, är en del av ett hemligt uppdrag där man måste arbeta tillsammans som ett team för att säkra vår framtid. Små som stora spelar en viktig roll, så samarbeta för att lösa uppgiften.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Salladslök
2 st
Morot
½ st
Ingefära
150 g
Förskuren spetskål
½ portionspåse
Sockerärtor
10 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Rödkål, förskuren
150 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
25 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
2 st
Ägg (steg 4)
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och gröna skivorna. Riv morot (oskalad). Riv ingefära (oskalad) [1/2 st, 2P]. Skär sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Koka nudlar [1/2 paket, 2P] i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Blanda rödkål, hälften av spetskålen, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Massera i 30 sek tills mjuk, och ställ åt sidan. Blanda srirachamajonnäs [1/2 paket, 2P] med en skvätt vatten* i en liten skål tills den får en flytande konsistens. Ställ åt sidan.
Vispa ägg* [2 st | 4 st] i en medelstor skål. Rör i vit salladslök, ingefära, resterande spetskål och hälften av moroten. Tillsätt panko och en nypa peppar*. Krydda generöst med salt* och blanda väl.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Skeda över färs, det ska bli 2 biffar/person, och platta till dem något. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Blanda ner nudlar, sojasås [2 tsk | 4 tsk], resterande morot och brytärtor i kålsalladen. Smaka av med salt* och peppar*, och eventuellt mer sojasås. Lägg upp 'solbiffar' och nudelsallad på tallrikar. Garnera med grön salladslök, och ringla över srirachamajonnäs.