Vegetariska ‘solbiffar’
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska ‘solbiffar’

Vegetariska ‘solbiffar’

med ‘satellitsallad’, nudlar och salladslök

Vi firar lanseringen av familjefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiska recept inspirerade av filmen. Man brukar säga att man inte ska leka med mat, men i det här fallet beror galaxens framtid på det. De vegetariska ‘solbiffarna’ med ‘solstrålar av morötter och krispig ‘norrskenssallad’, med nudlar och salladslök, är en del av ett hemligt uppdrag där man måste arbeta tillsammans som ett team för att säkra vår framtid. Små som stora spelar en viktig roll, så samarbeta för att lösa uppgiften.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Salladslök

2 st

Morot

½ st

Ingefära

150 g

Förskuren spetskål

½ portionspåse

Sockerärtor

10 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Rödkål, förskuren

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

25 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2376 kJ
Energi (kcal)568 kcal
Fett13.7 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater84.4 g
varav socker16.6 g
Protein21.9 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och gröna skivorna. Riv morot (oskalad). Riv ingefära (oskalad) [1/2 st, 2P]. Skär sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden.

 

Koka nudlar
2

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Koka nudlar [1/2 paket, 2P] i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

 

Förbered sallad
3

Blanda rödkål, hälften av spetskålen, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Massera i 30 sek tills mjuk, och ställ åt sidan. Blanda srirachamajonnäs [1/2 paket, 2P] med en skvätt vatten* i en liten skål tills den får en flytande konsistens. Ställ åt sidan.

 

Blanda färs
4

Vispa ägg* [2 st | 4 st] i en medelstor skål. Rör i vit salladslök, ingefära, resterande spetskål och hälften av moroten. Tillsätt panko och en nypa peppar*. Krydda generöst med salt* och blanda väl.

 

Stek solbiffar
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Skeda över färs, det ska bli 2 biffar/person, och platta till dem något. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

 

Servera
6

Blanda ner nudlar, sojasås [2 tsk | 4 tsk], resterande morot och brytärtor i kålsalladen. Smaka av med salt* och peppar*, och eventuellt mer sojasås. Lägg upp 'solbiffar' och nudelsallad på tallrikar. Garnera med grön salladslök, och ringla över srirachamajonnäs.