Vegetariska teriyaki-nudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska teriyaki-nudlar

Vegetariska teriyaki-nudlar

med stekt vegofärs och grönsaker

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Teriyakisås är en japansk sås som kännetecknas av sin sötsura smak. Ikväll steker vi vegofärs, lök, paprika och pak choi och rör sen i teriyakisås, sojasås och nudlar. Vi serverar våra vegetariska teriyaki-nudlar med sesamfrön, chili, salladslök och lime.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

½ st

Lime

1 st

Pak choi

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2676 kJ
Energi (kcal)640 kcal
Fett19.1 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater81.6 g
varav socker20.3 g
Protein28.7 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Grovhacka pak choi. 

Skär lök i tunna skivor.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar
2

Koka nudlar i 4-6 min, tills mjuka.

När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs och lök i 4-5 min, tills lätt brynt. 

Tillsätt paprika och pak choi och stek i ytterligare 3-4 min, eller tills lätt mjuka. 

Förbered lime och salladslök
4

Under tiden, skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Tillsätt nudlar
5

Rör i sojasås, teriyakisås, nudlar och nudelvatten i stekpannan med vegofärs i 1 min, eller tills uppvärmt.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar. 

Strö över sesamfrön, chili [½ påse, 2P] och salladslök. 

Servera med limeklyftor. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image