Upplev det bästa från de asiatiska köken med vår vegetariska katsucurry som vi serverar med stekta gyoza och udonnudlar. Denna rätt är fullproppad med färgsprakande ingredienser och bjuder på en snabblagad smakupplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Morot
200 g
Spetskål
1 st
Vitlöksklyfta
200 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller Soja, Vete, Gluten Kan innehålla Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)
4 g
Curry-On
90 ml
Kokosmjölk
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
40 g
Asiatisk dressing
1 st
Salladslök
1 dl
Vatten till gyoza
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 dl
Sparat nudelvatten
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek morot och spetskål med salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills de mjuknat.
Tillsätt vitlök och Curry-On och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk, sparat nudelvatten, asiatisk woksås och sojasås och sjud i 1–2 min.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Placera gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 1–2 min, eller tills botten är gyllenbrun.
Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills genomvarma.
TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.
Skär salladslök i tunna skivor.
Vänd ner nudlar i currysås och sjud i 1 min, eller tills nudlarna är genomvarma.
Lägg upp currynudlar och gyoza i skålar.
Toppa gyoza med asiatisk dressing och garnera hela rätten med salladslök.