Stekt gyoza och vegocurry på udonnudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt gyoza och vegocurry på udonnudlar

Stekt gyoza och vegocurry på udonnudlar

med asiatisk dressing och salladslök

Upplev det bästa från de asiatiska köken med vår vegetariska katsucurry som vi serverar med stekta gyoza och udonnudlar. Denna rätt är fullproppad med färgsprakande ingredienser och bjuder på en snabblagad smakupplevelse.

Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Morot

200 g

Spetskål

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Gyoza med grönsaker

(Innehåller Soja, Vete, Gluten Kan innehålla Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)

4 g

Curry-On

90 ml

Kokosmjölk

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

40 g

Asiatisk dressing

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten till gyoza

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 dl

Sparat nudelvatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3243 kJ
Energi (kcal)775 kcal
Fett27.9 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater104.5 g
varav socker23.4 g
Protein22.7 g
Salt6.2 g

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Dela spetskål på längden och skär den i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Laga curry
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot och spetskål med salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills de mjuknat.

Tillsätt vitlök och Curry-On och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt kokosmjölk, sparat nudelvatten, asiatisk woksås och sojasås och sjud i 1–2 min.

Stek gyoza
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Placera gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 1–2 min, eller tills botten är gyllenbrun.

Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills genomvarma.

TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Tillsätt nudlar
5

Skär salladslök i tunna skivor.

Vänd ner nudlar i currysås och sjud i 1 min, eller tills nudlarna är genomvarma.

Servera
6

Lägg upp currynudlar och gyoza i skålar.

Toppa gyoza med asiatisk dressing och garnera hela rätten med salladslök.