Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Kebab i pitabröd är en klassisk snabbmatsrätt som du enkelt lagar själv. Här bjuder vi på en grönare variant med vegokebab som vi serverar med sallad, gurka och en vitlökskryddad yoghurtdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
1 st
Sallad
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Panamat
1 st
Gurka
¼ tsk
Salt till vegoprotein
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Smör till stekning
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera pitabröd direkt på gallret och rosta dem i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
TIPS: Våra pitabröd kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab med Panamat, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Tillsätt smör och låt smälta.
Under tiden, skär gurka i halvmånar.
Skölj sallad. Ansa sallad och separera salladsblad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med vegokebab, sallad, gurka och vitlöksdressing.