Pitakebab på vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pitakebab på vegostrimlor

Pitakebab på vegostrimlor

2 portioner | med vitlöksyoghurtdressing

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Kebab i pitabröd är en klassisk snabbmatsrätt som du enkelt lagar själv. Här bjuder vi på en grönare variant med vegokebab som vi serverar med sallad, gurka och en vitlökskryddad yoghurtdressing.

Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Senap
Havre
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

1 st

Sallad

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Panamat

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till vegoprotein

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2178 kJ
Energi (kcal)521 kcal
Fett24.6 g
varav mättat56.2 g
Kolhydrater44.1 g
varav socker5 g
Protein27.4 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Rosta pitabröd
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera pitabröd direkt på gallret och rosta dem i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: Våra pitabröd kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.

Stek vegokebab
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab med Panamat, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Tillsätt smör och låt smälta.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär gurka i halvmånar.

Skölj sallad. Ansa sallad och separera salladsblad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med vegokebab, sallad, gurka och vitlöksdressing.