Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Kvällens middag blir en lättlagad vegetarisk wokrätt med inspiration från det kinesiska köket. Vi steker broccoli, morot och vegokebab och låter dem sedan sjuda i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Sedan serverar vi vår wok med fluffigt jasminris och toppar med jordnötter och hackad salladslök. Snabb vardagsmat när den är som bäst!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
40 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
150 g
Jasminris
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Salladslök
250 g
Broccoli
1 st
Morot, Julienne
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
1 dl
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek broccoli (buketter och stjälk) i 4–5 min, eller tills mjuk.
Tillsätt morot och stek i ytterligare 1 min.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Tillsätt vegokebab till pannan med broccoli.
Tillsätt mjöl [1/2 msk | 1 msk] och rör om tills allt är täckt.
Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl], sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2P]. Sjud i 1–2 min, eller tills sås börjar tjockna.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegokebab, grönsaker och sås.
Garnera med jordnötter och salladslök.