Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med! Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på läckra smaker och textur. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad och slår på stort med riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och mumsig dressing gjord på majo. Grymt gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
75
Salladsmix
2
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
1
Röd chili
½
Lime
1
Morot
1
Mynta
250
Nötfärs
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
20
Jordnötter
Finhacka vitlök. Riv ingefära. Kärna ur och skiva chili tunt. Riv limezest och dela limen i klyftor. Riv oskalad morot. Grovhacka myntabladen och jordnötter. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda vitlök, ingefära, sojasås, limezest, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och en skvätt limejuice i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn nötfärsen i 3-4 min tills den fått fin stekyta, hacka sönder färsen med stekspaden medan den steks. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt marinaden och låt koka i 2-3 min tills den har tjocknat och doftar ljuvligt.
Blanda majonnäs med den asiatiska dressingen i en skål. Värm minitortillas i en smörgåsgrill, i micron i 10 s, eller på en torr stekpanna tills de är genomvarma.
Duka fram grönsakerna på bordet. Komponera ihop era vietnamese-style tacos med köttfärs, sallad och riven morot. Toppa med majodressingen, mynta, chili (stark!) och jordnötter, och hugg in!