topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamese-Style tacos

Vietnamese-Style tacos

med nötfärs, asiatisk majodressing och jordnötter

Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med! Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på läckra smaker och textur. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad och slår på stort med riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och mumsig dressing gjord på majo. Grymt gott!

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75

Salladsmix

2

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

1

Röd chili

½

Lime

1

Morot

1

Mynta

250

Nötfärs

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

20

Jordnötter

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)801 kcal
Energi (kJ)3353 kJ
Fett42.26 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater66.48 g
varav socker14.9 g
Protein37.16 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka vitlök. Riv ingefära. Kärna ur och skiva chili tunt. Riv limezest och dela limen i klyftor. Riv oskalad morot. Grovhacka myntabladen och jordnötter. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Blanda marinad
2

Blanda vitlök, ingefära, sojasås, limezest, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och en skvätt limejuice i en skål.

Bryn färs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn nötfärsen i 3-4 min tills den fått fin stekyta, hacka sönder färsen med stekspaden medan den steks. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Marinera färsen
4

Tillsätt marinaden och låt koka i 2-3 min tills den har tjocknat och doftar ljuvligt.

Förbered dressing
5

Blanda majonnäs med den asiatiska dressingen i en skål. Värm minitortillas i en smörgåsgrill, i micron i 10 s, eller på en torr stekpanna tills de är genomvarma.

Servera
6

Duka fram grönsakerna på bordet. Komponera ihop era vietnamese-style tacos med köttfärs, sallad och riven morot. Toppa med majodressingen, mynta, chili (stark!) och jordnötter, och hugg in!