Här får du ett recept som ger dig ett festligt fyrverkeri av smaker och färger, med inspiration från Vietnam. Vi steker nötfärs tillsammans med en marinad bestående av lime, fisksås, vitlök, ingefära och sojasås. Vår Bun bo xao sallad innehåller det ljuvliga köttet, nudlar, morötter, gurka, gemsallad, jordnötter, och färsk mynta och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
2 tsk
Ingefära
1 st
Morot
1 st
Gurka
½ st
Sallad
½ st
Ekologisk lime
1 portionspåse
Mynta & koriander
20 g
Jordnötter
(Innehåller Jordnötter)
250 g
Nötfärs
150 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
5 ml
Fisksås
(Innehåller Fisk)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2 tsk
Socker (steg 2)
Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Skär gurka i tunna stavar. Grovhacka gemsallad [½ st, 2P]. Riv limezest och halvera sen lime [½ st, 2P].
Blanda limejuice, limezest, fisksås, vitlök, ingefära, socker [2 tsk | 4 tsk] och sojasås i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs i 1-2 min, bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Tillsätt marinad och sjud i 2-3 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Koka nudlar i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten*. TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Finhacka mynta och koriander. Grovhacka jordnötter. Blanda färdiga nudlar med nötfärs och marinad.
Lägg upp nudlar och nötfärs i skålar, och servera grönsaker i var sitt hörn. Toppa med jordnötter, mynta och koriander.