topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk bun bo xao

Vietnamesisk bun bo xao

med fullkornsnudlar och krispiga grönsaker

Här får du ett recept som ger dig ett festligt fyrverkeri av smaker och färger, med inspiration från Vietnam. Vi steker nötfärs tillsammans med en marinad bestående av lime, fisksås, vitlök, ingefära och sojasås. Vår Bun bo xao sallad innehåller det ljuvliga köttet, nudlar, morötter, gurka, gemsallad, jordnötter, och färsk mynta och koriander.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Jordnötter
Vete
Gluten
Fisk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

1 st

Morot

1 st

Gurka

½ st

Sallad

½ st

Ekologisk lime

1 portionspåse

Mynta & koriander

20 g

Jordnötter

(Innehåller Jordnötter)

250 g

Nötfärs

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

5 ml

Fisksås

(Innehåller Fisk)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2680 kJ
Energi (kcal)640 kcal
Fett20.1 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater71.5 g
varav socker13.4 g
Protein40 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Skär gurka i tunna stavar. Grovhacka gemsallad [½ st, 2P]. Riv limezest och halvera sen lime [½ st, 2P].

Blanda marinad
2

Blanda limejuice, limezest, fisksås, vitlök, ingefära, socker [2 tsk | 4 tsk] och sojasås i en liten skål.

Stek nötfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs i 1-2 min, bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Tillsätt marinad och sjud i 2-3 min, eller tills brynt. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Koka nudlar i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten*. TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda kött och nudlar
5

Finhacka mynta och koriander. Grovhacka jordnötter. Blanda färdiga nudlar med nötfärs och marinad.

Servera
6

Lägg upp nudlar och nötfärs i skålar, och servera grönsaker i var sitt hörn. Toppa med jordnötter, mynta och koriander.