Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Supermör, perfekt stekt ryggbiff, som toppas med lime-ingefära glaze. Läckra tilbehör är stekta gröna bönor med sprödstekt lök, en härlig mangosalsa, och ris kokt med vitlök och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Haricots verts
2
Vitlöksklyfta
2
Salladslök
150
Jasminris
½
Mango
1
Röd chili
1
Ekologisk lime
1
Thaibasilika
½
Ingefära
300
Angus ryggbiff
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Lök
¼
Salt (steg 1)
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1.5
Vetemjöl (steg 3)
2
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 4)
2
Socker (steg 4)
Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva salladslök tunt. Hetta upp en generös klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs hälften av både vitlök och salladslök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt sedan ris, och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Halvera, kärna ur och finhacka chili. Finhacka thaibasilika. Skär lime i klyftor. Riv ingefära (oskalad) [1/2 st, 2P]. Ansa haricots verts. Blanda mango, resterande salladslök, en generös skvätt limejuice, hälften av chilin, en nypa salt* och peppar*.
Skiva lök tunt. Dela skivorna och lägg ner dem i en skål. Krydda med salt* och peppar* och tillsätt vetemjöl [11/2 msk | 3 msk]. Blanda så löken täcks. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek lök i 4-5 min, tills gyllene och krispig. Lägg över till en tallrik med hushållspapper, och ställ åt sidan. TIPS: Håll öga med lök så de inte bränns vid.
Skölj av stekpannan, och tillsätt limejuice [1/2 msk | 1 msk], ingefära, socker* [2 tsk | 3 tsk], sojasås [1/2 paket, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk], vatten* [2 msk | 4 msk], resterande vitlök och chili. Sjud på medelhög värme i 2-3 min, och lägg över glazen till en skål. Skölj stekpannan, och hetta sen upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek haricots verts i 5-6 min, tills de har mjuknat. Krydda med peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny, stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff och haricots verts på tallrikar. Ringla över lime- och ingefärsglaze på köttet och toppa med mangosalsa. Toppa haricots verts med stekt lök. Servera ris vid sidan av i små skålar. Toppa ris och mangosalsa med thaibasilika.