Här får du ett recept som ger dig ett festligt fyrverkeri av smaker och färger, med inspiration från Vietnam. Vi steker köttbullar som får ett extra twist av att färsen innehåller citrongräs, salladslök och sriracha. Vi serverar våra vietnamesiska köttbullar med fräscht citrongräsris och picklad gurka och morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citrongräs
2 st
Morot
1 st
Gurka
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Salladslök
225 g
Nötfärs
20 g
Sriracha
75 g
Rödkål, förskuren
150 g
Jasminris
1 st
Vitlöksklyfta
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
15 g
Fisksås
(Innehåller Fisk, Soja)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)